Home / Hukum / 42 Orang Ditahan Bahagian Siasatan Jenayah Narkotika Kota Kinabalu

42 Orang Ditahan Bahagian Siasatan Jenayah Narkotika Kota Kinabalu

Kota Kinabalu, Koranpelita.com

Polis menahan 42 individu atas pelbagai kesalahan melibatkan penyalahgunaan dadah dalam operasi di sekitar bandar raya ini termasuk Manggatal, Sembulan dan Likas dalam tempoh seminggu bermula 4 Mei hingga semalam (12 Mei 2019).

Ketua Polis Kota Kinabalu Asisten Komisioner Habibi Majinji berkata, kesemua suspek ditahan berumur 15 hingga 50 tahun itu turut melibatkan 10 warga asing, dan mereka ditahan dalam operasi dijalankan di Kampung Lokub dan Kampung Labou dip Manggatal; Kampung Bakau di Likas; Kampung Sembulan dan Kampung Air, di sini.

“Seorang individu ditangkap atas kesalahan membekal dan pengedaran dadah, 17 individu ditangkap atas kesalahan memiliki dadah dan 24 individu lagi didapati positif selepas ujian air kencing dijalankan,” katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Beliau berkata polis turut merampas dadah jenis syabu seberat 8.23 gram dianggarkan bernilai RM1,500 sepanjang operasi itu.

Habibi berkata polis terus memperkasa Op Tapis yang dijalankan 18 kali sepanjang minggu serta terus memperhebat usaha membanteras pengedaran dan penagihan dadah di sekitar Kota Kinabalu dan kawasan berhampiran bagi memelihara kesejahteraan masyarakat setempat, katanya.- (sumber Bernama/esa)

About djo

Check Also

Kuasa Hukum Rizky Praperadilankan Polda Metro

Jakarta, Koranpelita.com Korban Rizky Fauzy Kurniawan melalui kantor hukum AMN & Partner mengajukan gugatan Praperadilan ...

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *